Nils-Åke Hasselmark: la vida ya perdida y que nadie podrá comprar de nuevo

(Foto: Elvir Glänte)

 

 

I hemlighet min vän

handlar den vuxna människan

som förlorat det liv ingen kan köpa tillbaka

Kossan hon äter sina vildäpplen i mörkret

utan hemliga tankar

 

En secreto amigo mío

negocia el ser humano

la vida ya perdida y que nadie podrá comprar de nuevo

La vaca se come sus manzanas silvestres en la oscuridad

sin pensamientos secretos

 

 

 

 

Nils-Åke Hasselmark (Suecia, 1934) debuterade på Norstedts med diktsamlingen Dikter över en brusten trädgård 1957. Han har gett ut ett stort antal diktsamlingar och bland annat belönats med Sveriges Radios Lyrikpris och Lyrikklubbens Stig Carlson-pris. Under många år var han bosatt på Arholma, vilket präglade hans författarskap, som kom att beröra olika aspekter av livet på en ö i havet: närheten till havet och himlen och fåglarna, men också en sorts karg erfarenhet av naturens och livsvillkorens hårdhet. Sedan ett antal år är han bosatt i Stockholm.

Compartir esta entrada