Carl Love Almqvist: cree en la existencia de la estrella

 

 

Om bland tusen stjärnor

någon enda ser på dig,

tro på den stjärnans mening,

tro hennes ögas glans.

Du går icke ensam.

Stjärnan har tusen vänner;

alla på dig de skåda,

skåda för hennes skull.

Lycklig är du och säll

Himlen dig har i kväll.

 

 

Si de un millar de estrellas,

una sola te mira.

cree en la existencia de la estrella,

cree en el brillo de sus ojos.

No estás solo.

La estrella tiene un millar de amigas,

todas están ahí por ti.

Sé también por ellas.

Sé feliz y bendecido.

El cielo es tuyo esta noche.

 

 

Carl Love Almqvist (1793, Stockholm, 1866, Bremen) skrev flera skönlitterära böcker, bland annat Smaragdbruden, Herrarne på Ekolsund samt Syster och bror. Men hans mest kända bok är utan tvekan klassikern Det går an. I den här berättelsen träffas Albert och Sara Videbeck ombord på ångbåten Yngve Frey. Det går an är en av de modigaste och viktigaste texterna i svensk litteratur historia.

 

Carl Love Almqvist (1793, Estocolmo, 1866, Bremen) escribió muchos libros, entre ellos SmaragdbrudenHerrarne på Ekolsund y Syster och bror. Su más conocida obra es sin lugar a dudas Det går an. En la historia Albert y Sara Videbeck se conocen a bordo del Yngve Frey. Det går an se considera una de las más bellas y valientes historias de la Literatura Sueca.

Compartir esta entrada